Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

På vacker åkermark med havet i fjärran finns Tygelsjö, Malmö. Vi är en helt ny konceptförskola med fokus på natur, miljö och hälsa varje dag! Med I Ur och Skurs 30 års erfarenhet i ryggen utgår våra pedagoger från barnens behov, aktivitet, väder och vad som passar bäst att genomföra ute eller inne.

På förskolan får barnen prova på olika friluftslivsaktiviteter och grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Barnen får dessutom lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Förskolan är designad i ett plan där arkitekturen skapar en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Det finns en vinterträdgård i anslutning till köket och en stor altan för aktiviteter och gemensamma måltider utomhus under tak. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken. I den specialdesignade byggnaden finns det sovaltaner så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och fokus ligger på kvalitet, närodlat, ekologiskt och vilt. Förskolan kommer att ha plats för ungefär 100 barn med tre pedagoger på varje avdelning, en kock samt en förskolechef. Tomten kommer att utvecklas efter hand och erbjuda lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer.

Besök oss

I Ur och Skur Tygelsjö
Sjötorpsvägen 31 A-C
218 73 Tygelsjö

tygelsjo@iurochskur.se

Rektor

Susanne Friberg

Telefon: 0707-177944

susanne.friberg@iurochskur.se