Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I natursköna Tygelsjö, strax utanför Malmö, hittar ni I Ur och Skur Tygelsjö. Förskolan har Friluftsfrämjandet I Ur och Skur som huvudman. Vår förskola slog upp dörrarna 2016 och ligger på en härlig tomt i utkanten av byn. Här finns sex avdelningar till våra cirka 120 barn. Här arbetar ett härligt och glatt gäng bestående av förskollärare, barnskötare, en kock och rektor. Vårt pedagogiska förhållningssätt utgår från I Ur och Skurs 4 M (medupptäckare, medagerande, medundersökande, medupplevande) och VI KAN- Välkomnande Inspirerande Kompetenta Aktiva Nyfikna!

Tygelsjös verksamhet bedrivs i våra lokaler som är byggda och utformade för en verksamhet som bedrivs växelvisvis inne och ute och där gränserna däremellan suddas ut. Inomhus har vi sex stora ljusa avdelningar som sitter ihop två och två med en gemensam ateljé emellan. I varje spår finns det en avdelning med barn i åldrarna ett till tre och en avdelning med barn i åldrarna tre till fem. Mellan avdelningarna sker ett stort utbyte och samarbete, vilket är till stor glädje och trygghet för barnen när de börjar sin förskoletid på en yngre avdelning och vidare vid 3 års ålder flyttar över till en äldre avdelning kopplat till samma kluster.

I vår luftiga matsal kan barnen och pedagogerna även ta del av ett förskolebibliotek. Biblioteket består av inspirerande litteratur, flanosagor, sagopåsar, ritsagor, pedagoigiska spel och IKT-verktyg som t ex programmeringsmaterial.

Vi har en stor och härlig gård som vi använder året runt. Vi har olika platser på gården där vi kan ha samling och planerad aktivitet, samtidigt som den erbjuder en varierad miljö och motoriska utmaningar för en god undervisning. På gården finns även plats för odling, matlagning och utforskande utifrån barnens intressen.

Alla grupper lämnar ofta förskolans gård för att utforska vår närmiljö, både till fots men också med hjälp av våra flakcyklar. Tillgången till cyklar gör att vi lätt kan ta oss till havet och andra härliga platser i vår närmiljö.