Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I natursköna Tygelsjö, strax utanför Malmö, hittar ni I Ur och Skur Tygelsjö. Vi är en förskola med sex avdelningar och cirka 110 barn som ligger på en härlig tomt i utkanten av byn. Här arbetar ett härligt och glatt gäng bestående av förskollärare, barnskötare, en kock och rektor. Vårt pedagogiska förhållningssätt utgår från I Ur och Skurs 4 M ( medupptäckare, medagerande, medundersökande, medupplevande) och VI KAN- Välkomnande Inspirerande Kompetenta Aktiva Nyfikna!

Verksamheten

Vi arbetar utifrån ifrån Läroplanen för förskolan och styrdokument som vi förenar med I Ur och Skurs grundtanke kring närvarande och nyfikna pedagoger. Tillsammans skapar vi barnens bästa förskola. Vi arbetar växelvis, vilket innebär vår utbildning sker både inomhus och utomhus utifrån vår planerade verksamhet för att ge barnen en mångsidig utbildning. Varje barns behov och intresse är vår utgångspunkt, hos oss är barnen delaktiga och har inflytande.

Våra lärmiljöer

Lärmiljö inomhus

Inomhus har vi sex stora ljusa avdelningar som sitter ihop två och två med en gemensam ateljé emellan. I varje kluster finns det en avdelning med barn i åldrarna ett till tre och en avdelning med barn i åldrarna tre till fem. Mellan avdelningarna sker ett stort utbyte och samarbete, vilket är till stor glädje och trygghet för barnen när de börjar sin förskoletid på en yngre avdelning och vidare vid 3 års ålder flyttar över till en äldre avdelning kopplat till samma kluster.

I vår härliga matsal kan barnen och pedagogerna även ta del av ett förskolebibliotek. Biblioteket består av inspirerande litteratur, flanosagor, sagopåsar, ritsagor, pedagigiska spel och IKT-verktyg som t ex programmeringsmaterial.

Lärmiljö utomhus

Vi har en stor och härlig gård som vi använder året runt. Vi har olika platser på gården där vi kan ha samling och planerad aktivitet, samtidigt som den erbjuder en varierad miljö och motoriska utmaningar för en god undervisning. På gården finns även plats för odling, matlagning och utforskande utifrån barnens intressen.

Vår närmiljö

Alla grupper lämnar ofta förskolans gård för att utforska vår närmiljö, både till fots men också med hjälp av våra flakcyklar. Tillgången till cyklar gör att vi lätt kan ta oss till havet och andra härliga platser i vår närmiljö.

Maten

För oss är det viktigt med näringsrik och närproducerad mat och vi har en egen kock som lagar mat från grunden som är i stor mån närodlad och ekologisk.  Maten äter vi sedan ute eller inne beroende på väder och var vi befinner oss. Våra femåringar samlar vi i vår Mullegrupp som äter tillsammans i vår härliga matsal, alternativ så packar de vagnar och ger sig iväg ut i närområdet där tar med sig stormkök och muurikka för att tillaga sin mat tillsammans.

 

Rörelse och hälsa

Vi lägger stort fokus på att lägga grunden för en hälsosam livsstil. Ett stort fokus på rörelse hos barnen genomsyrar vår verksamhet där våra utemiljöer utmanar barnen. Vi lägger även grunden till ett livslångt intresse för friluftsliv.

Vila och återhämtning

Längs hela huset har vi breda trädäck under tak, som används både som undervisningsplatser, men även i syfte för vila för de barn som behöver sova. Barnen sover utomhus under tak året runt. För de barn som inte sover skapas en lugn stund efter maten där de varvar ner och tar del av sagoberättande på olika sätt, samt lugna aktiviteter inomhus.

Besök oss

I Ur och Skur Tygelsjö
Sjötorpsvägen 31 A-C
218 73 Tygelsjö
tygelsjo@iurochskur.se

Rektor

Susanne Friberg

Telefon: 0707-177944

susanne.friberg@iurochskur.se