Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Verksamheter

I Ur och Skurs pedagogik används inom samtliga förskole- och skolverksamheter: Förskola, pedagogisk omsorg, skola och fritidshem.

Våra utbildningar vilar på en kombination av vetenskaplig grund och beprövade erfarenheter. Sedan 1985 har vi arbetat med tydlig koppling till forskning inom både barn- och utomhuspedagogik. Alla moment utgår ifrån Läroplan för förskolan, Lpfö18 samt Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmen, Lgr22. I Ur och Skur-enheter finns över hela landet – från Lappland till Skåne.

En förskola/pedagogisk omsorg/skola/fritidshem kan ansöka om licensavtal hos Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling AB. Licenstagarna inom I Ur och Skur har olika driftsformer: kommunal, personalkooperativ, föräldrakooperativ, ekonomisk förening, aktiebolag och enskild firma.

I Ur och Skur Utveckling har sedan 2015 möjlighet att vara huvudman, för både nystartade enheter samt vid övertagande av redan befintliga. I dagsläget finns tio förskolor inklusive en skola som har I Ur och Skur som huvudman.

Se videon om I Ur och Skur och Friluftsfrämjandet i förskolan