Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

Förskolan är belägen i en gammal villa i ett lugnt och fint område i Huddinge, med närhet till skogen, ängen, och vattnet. Ängen finns på nära håll, och där betar hästarna i en hage.

Vattnet är vid sjön Trehörningen som ligger på promenadavstånd från förskolan. Till skogen går vi flera gånger i veckan för att leka, det är Världens Bästa Lekplats.

Från att ha varit ett personalkooperativ i 20 år, är nu Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling AB huvudman från 1maj 2018.

Verksamheten

Vi bedriver förskoleverksamhet för barn i åldern 1-5 år. Delar av dagen är barnen indelade i fyra verksamhetsgrupper utifrån sin ålder; Knoppar 1-3 år, Småknyttar 3 år, Storknyttar 4 år och Mullebarn 5-6 år. På I Ur och Skur Trehörningen bedriver vi I Ur och Skurs verksamhet och har ett avtal med Friluftsfrämjandet. Därigenom bedriver vi några av de friluftsskolor som finns, till exempel Skogsknopp – Skogsknytte – Skogsmulle och Skrinna.

Grundidén

Grundidén till I Ur och Skurpedagogiken är att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse i naturen. Vår pedagogik bygger på att barnen skall få hjälp i sin egen utveckling av sådant som finns i naturen. De lär sig att balansera, krypa, hoppa, klättra på trädstammar och stenar. Det finns ingen bättre lekplats än naturen! Barnen får känna gemenskap vid sagostunden under granen och när matsäcken delas med andra. Vi upplever med alla sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta, lyssna och jämföra sådant som finns runt omkring oss i skogen, på ängen och vid vattnet. Allt detta bidrar till att barnen på I Ur och Skur får en inbyggd känsla för naturen med sig ut i livet. I naturen finns plats för lekar, drömmar och fantasier, det vill säga det finns en plats för alla och vi är ute i naturen varje dag.

 

Vill du veta mer?

Några gånger om året har vi öppet hus för föräldrar som är intresserade av vår verksamhet. När vi har öppet hus är ni välkomna att titta in för att se hur vi har det samt för att få veta lite mer om oss och vår verksamhet. För att inte ta värdefull tid från barnens viktiga verksamhet med enskilda besök, har vi valt det här arbetssättet!

Kontakta oss

TÖRNSTIGEN 3
14142 HUDDINGE
Rektor: maria.erlandsson@iurochskur.se
Tel Maria; 073-464 01 02
Tel förskolan; 08-7793845, 070-729 90 96

Vill du söka plats?

För att ställa sig i kö till både kommunala och enskilda förskolor i Huddinge kommun, måste man skaffa ID och lösenord, mer information om hur det går till kan du läsa om här.

Läs mer här

Visste du att...

Visste du att utomhuspedagogik inte innebär att endast förlägga undervisningen utomhus?

Mer om pedagogiken