Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I Ur och Skur Trehörningen finns i Stuvsta som ligger i Huddinge kommun strax söder om Stockholm.

Verksamheten öppnades år 2000 och drivs sedan 2018 av Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling AB. Vår förskola ligger i en gammal villa i ett lugnt område med närhet till skogen, ängen och vattnet. Till närmaste skog kommer vi på ett par minuter genom att följa stigen uppför berget på husets baksida. Vi har också nära till ett flertal andra skogsområden, sjön och parker dit vi ofta går.

Grundidén till I Ur och Skurpedagogiken är att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse i naturen. Vår pedagogik bygger på att barnen skall få hjälp i sin egen utveckling av sådant som finns i naturen. De lär sig att balansera, krypa, hoppa, klättra på trädstammar och stenar. De får känna gemenskap vid sagostunden under granen och när matsäcken delas med andra. De övar sina sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta, lyssna och jämföra sådant som finns runt omkring dem i skogen, på ängen och vid vattnet. Allt detta bidrar till att barnen på I Ur och Skur får en inbyggd känsla för naturen med sig ut i livet. I naturen finns plats för lekar; drömmar och fantasier, det vill säga det finns en plats för alla och vi är ute i naturen varje dag.

Avdelningar, barngruppens storlek och sammansättning, personaltäthet och personalsammansättning:

I Ur och Skur Trehörningen har en avdelning med ca 30 barn sammanlagt. Förskolan har 6 anställda varav två stycken är förskollärare och fyra stycken är barnskötare.

Förskolans öppettider är 6.45 – 17.15.

Organisation:

Rektor:
Mia Erlandsson som finns på plats på förskolan och leder arbetet med stöd från huvudman.

Samordnare:
Ulrika Eriksson har bland annat ansvarar för schema, vikariesamordning och andra administrativa uppgifter.

Arbetslagsledare:
Evelina Eriksson har ett övergripande pedagogiskt ansvar i tillsammans med Rektor.

Kontakta oss

TÖRNSTIGEN 3
14142 HUDDINGE
Rektor: maria.erlandsson@iurochskur.se
Tel Maria; 073-464 01 02
Tel förskolan; 08-7793845, 070-729 90 96