Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Välkommen till Trehörningen.

Vår förskola ligger i en gammal villa i ett lugnt och fint område i Stuvsta som ligger i Huddinge kommun strax söder om Stockholm. Till närmaste skog kommer vi på ett par minuter genom att följa stigen uppför berget på husets baksida. Vi har också nära till ett flertal andra skogsområden, dit vi ofta går. Ängen finns på nära håll, och där betar hästarna i en hage intill. Vattnet är vid sjön Trehörningen som ligger på promenadavstånd från förskolan.

Vi bedriver förskoleverksamhet för barn i åldern 1-5 år. Delar av dagen är barnen indelade i fyra verksamhetsgrupper utifrån sin ålder; Knoppar 1-3 år, Småknyttar 3 år, Storknyttar 4 år och Mullebarn 5-6 år. På I Ur och Skur Trehörningen bedriver vi I Ur och Skurs verksamhet och har ett avtal med Friluftsfrämjandet. Därigenom bedriver vi några av de friluftsskolor som finns, till exempel Skogsknopp – Skogsknytte – Skogsmulle och Skrinna.

Grundidén till I Ur och Skurpedagogiken är att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse i naturen. Vår pedagogik bygger på att barnen skall få hjälp i sin egen utveckling av sådant som finns i naturen. De lär sig att balansera, krypa, hoppa, klättra på trädstammar och stenar. Det finns ingen bättre lekplats än naturen! Barnen får känna gemenskap vid sagostunden under granen och när matsäcken delas med andra. Vi upplever med alla sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta, lyssna och jämföra sådant som finns runt omkring oss i skogen, på ängen och vid vattnet. Allt detta bidrar till att barnen på I Ur och Skur får en inbyggd känsla för naturen med sig ut i livet. I naturen finns plats för lekar, drömmar och fantasier, det vill säga det finns en plats för alla och vi är ute i naturen varje dag.

TÖRNSTIGEN 3
14142 HUDDINGE

Rektor: maria.erlandsson@iurochskur.se

087793845