Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I Ur och Skur Spetsbergen öppnade 2015 i området Vega i Haninge och har Friluftsfrämjandet I Ur och Skur Utveckling AB som huvudman.

Spetsbergens verksamhet bedrivs i våra lokaler som är byggda och utformade för en verksamhet som växelvisvis bedrivs inne och ute och där gränserna däremellan suddas ut. Förskolan ligger på ett berg med delvis naturtomt och skogen och naturreservat utanför grinden. Tillsammans ger det våra barn olika miljöer som bjuder in till kreativitet, fantasi, motoriska utmaningar, lek och lärande.

Förskolan har i dag 116 barn och består av 3 spår uppdelade på 6 hemvister där tre pedagoger arbetar på varje hemvist. Alla pedagoger är i grunden utbildade förskollärare eller barnskötare med påbyggnadsutbildning inom I Ur och Skurs pedagogik och förhållningssätt samt Friluftsfrämjandets barnledarutbildningar.  

Förskolans ledning består av rektor, samordnare, kock samt en pedagogisk ledare som tillsammans med pedagogerna driver och utvecklar Spetsbergen utifrån den vision vi haft med oss ifrån starten;

”Vi ska skapa en professionell verksamhet där både barn, vårdnadshavare och personal kan trivas. I Ur och Skur Spetsbergen ska vara en förskola som ligger i framkant när det gäller I Ur och Skurs metoder, utomhuspedagogik, forskning kring barns utveckling, lärande och hälsa, samt bidra till I Ur och Skurs utveckling”