Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I Ur och Skur Mullebo förskola öppnade sin verksamhet som den andra I Ur och Skur förskolan i Sverige år 1987. Efter att förskolan haft verksamhet under flera år beslutades även att grundskola skulle öppnas.

I Ur och Skur Mårtensbergsskolan som tidigare haft namnet I Ur och skur Lötkärrsskolan har funnits sedan år 2000. Både förskolan och skolan har under åren drivits som ett föräldrakooperativ. År 2018 tog I Ur och Skur utveckling AB över som huvudman. Genom åren har vår verksamhet för både förskolan och skolan blomstrat och vi har blivit fler barn och pedagoger.

Idag har förskolan 55 barn med 4 hemvister: Humlan, Grodan, Ugglan och Renen. Förskolan har sammanlagt 5 utbildade barnskötare, 5 legitimerade förskollärare varav en är pedagogisk utvecklingsledare. Skolan är en grundskola med 83 elever från förskoleklass upp till årskurs 3 med enparalleliga klasser. Skolan har 6 legitimerade lärare varav en är speciallärare och en är lärare mot fritidshem. Vi har även 4 utbildade pedagoger hos fritids. Gemensamt för både förskolan och skolan arbetar en närvarande rektor.

Hos oss får barnen möjlighet till upplevelsebaserat lärande för en hållbar livsstil i praktiken. Barnen kan gå hos oss från sitt första möte av förskolans värld och hela vägen upp till årskurs 3. Därmed bygger vi broar mellan mellanverksamheternas olika världar och ser värdet i det.  

Vår verksamhet är belägen i ett lugnt villaområde med närhet till skog, sjö och Tyresta Nationalpark. Huvudbyggnaden är en av Haninge kommuns äldsta skolbyggnader från 1895 där vi nu har årskurs 1-3, skolbibliotek, matsal och nybyggt kök. Förskoleklass har sin verksamhet i byggnad intill där det även finns idrottshall. På förskolans gård finns byggnaden för förskolan.