Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

Vår förskola består av specialbyggda lokaler anpassade efter just vår verksamhet. Vi har ens stor kuperad naturtomt där barnen får möjlighet att röra sig naturligt. Skog och äng ligger precis utanför grindarna och är vår destination för äventyr.

Med Läroplanen som grund och I Ur och Skurs upplevelsebaserade pedagogik får barnen mötas och utvecklas tillsammans med trygga och glada pedagoger.

Förskolan har plats för 110 barn fördelat på sex hemvister, på varje hemvist arbetar tre utbildade pedagoger. I köket arbetar en kock och ett köksbiträde. På kontoret arbetar vår Rektor. Här hos oss lägger vi stor vikt vid hållbar livsstil, anknytning, trygghet och relationer mellan barn-barn, barn-pedagoger och samarbetet med vårdnadshavare.

Förskolan är designad att skapa en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Utemiljön på tomten har utvecklats efter hand och erbjuder utmaningar, inspirerande lekmiljöer, lugna platser, odlingar och mycket mer. Här tränas och utvecklas motorik och kunskaper om djur och natur, språk, matematik, naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling samtidigt som vi njuter och har roligt tillsammans.

Hemvisternas lokaler är en trygg hamn för gruppen att landa i. Miljön inne på hemvisterna utformas tillsammans med barnen och gruppens behov. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken. Till den specialdesignade byggnaden finns det sovaltaner där barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek. Vi har en stor grovhall där temperaturen är lite lägre för att möjliggöra för barnen att ta en paus från väder och vind utan att bli för varma. En brygga mellan inne och ute.

I skogen har vi en stor del av vår verksamhet, här lär vi oss om naturen och friluftslivet genom ett upplevelsebaserat förhållningssätt. De äldre barnen är ofta hela dagar ute i skogen medan de yngre äter och sover på förskolan. Varje år anordnar vi en vandring för hela verksamheten då alla barn, oavsett ålder, vandrar och är en heldag i skogen. Vi vandrar, utifrån barnens ålder och förmåga, vi äter lunch i skogen och de som sover, sover under vindskydd eller i tipi-tält. Det är ett mycket uppskattat inslag för barnen.

Varmt välkomna att besöka oss, för en rundvisning!

Lediga platser till hösten

Vi har lediga platser till hösten! Vill du veta mer eller besöka förskolan, kontakta rektor Åsa Nordén.

Mejla rektorn