Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Vår mat

I Ur och Skur Miklagård strävar efter att servera bra, ekologiska och närproducerade råvaror med anpassad mängd för att minska matsvinnet. I möjligaste mån använder köket närproducerade svenska och/eller ekologiska råvaror och dessa tillagas från grunden, med inslag av utematlagning.

Under stora delar av året äter grupper utomhus på förskolans gård eller någonstans i vår närmiljö. Måltiderna är en del av utbildningen och ger barnen utrymme för samtal och skapar möjlighet till att känna gemenskap och samhörighet. Pedagogerna, kocken och köksbiträdet har ett nära samarbete för att kunna använda maten som serveras som utgångspunkt utifrån ett mera globalt och hållbart perspektiv. På förskolan har vi odlingslådor där barnen får vara delaktiga och vara med i hela processen - från jord till bord. Barnen ges möjlighet till delaktighet genom att med stigande ålder få hjälpa till vid bakning och vid matlagning på stormkök och muurikka samt att testa på att vara med i köket. Barnen är också med och påverkar den mat som serveras genom, bland annat, önskeveckor.