Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

Förskolan I Ur och Skur Oxdragaren är en förskola för barn mellan 1-6 år.

I Ur och Skurs verksamhet bygger på friluftsliv, utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande, miljöarbete och ett medvetet ledarskap där pedagogerna är medupptäckande tillsammans med barnen. Barnen är det centrala i vår verksamhet. Varje barns behov och intresse är vår utgångspunkt. Hos oss är barnen delaktiga och har inflytande och självklart följer vi förskolans läroplan. 

I Ur och Skurs verksamhet bygger på en växelverkan mellan ute- och inne aktiviteter där vi utnyttjar närheten till våra skogar i området så ofta vi kan både genom våra fasta skogsdagar och då vi gärna tar tillfället i akt när det passar!

I skogen utnyttjar vi våra vindskydd, tänder gärna en brasa, sjunger våra sånger och följer och fascineras av vad som händer och vad vi kan finna i naturen. Barnen tar alltid med sig en egen liten ryggsäck och fikastunden är en viktig del av upplevelsen.

Ibland tar vi även med oss vår lunch till skogen och om vädret bara tillåter så äter vi gärna både lunch och mellanmål ute på vår altan!  

Pedagogerna gör medvetna val var verksamheten/aktiviteten passar bäst att genomföra utifrån barngruppen, individen och vädret. Vi använder oss av såväl vår inne- som utemiljö som läranderum och strävar efter att skapa en helhet där ute- och inne binds samman genom exempelvis projektarbeten och skapande aktiviteter.