Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

1 mars 2024 öppnade I Ur och Skur Bokskogen på Linsbogatan 14 i Bara.

Den lilla förskolan för friluftsliv, natur och hållbar utveckling med plats för 40 barn.

I natursköna Bara nära till naturen centralt beläget i Skåne, öppnade I Ur och Skur Utveckling förskola i den fina gamla lanthandeln. Pedagogerna arbetar med barnen i Friluftsfrämjandets anda med natur och friluftsliv. Vår verksamhet genomsyras av GLÄDJE, KUNSKAP och MEDVETET LEDARSKAP. Naturen är en del av vår lärmiljö och vi tar med oss pedagogiken ut och använder alla sinnen i ett upplevelsebaserat lärande. ”Det vi lär med kroppen minns vi i knoppen”.

Barnen hos oss utvecklar sin motorik genom att klättra på trädstammar, hoppa över stenar och balansera på stockar.

Våra aktiviteter är anpassade för att engagera alla sinnen. Barnen utforskar och jämför olika dofter, smaker och texturer de finner i skog, äng och vid vattendrag. Dessa upplevelser är inte bara lärorika utan också avgörande för att bygga en livslång förståelse och respekt för naturen.

I Bokskogen finns det utrymme för barnens lekar, drömmar och fantasier, vilket gör att varje barn kan hitta sin egen plats i vår gemenskap. Vår förskola präglas av en övertygelse om att daglig tid i naturen är grundläggande för barnens utveckling och välbefinnande.

Vi ser till att vara utomhus varje dag, oavsett väder, för att ge barnen de bästa förutsättningarna att växa och utvecklas i harmoni med naturen.

Förskolan drivs av Friluftsfrämjandet, I Ur och Skur Utveckling (ej vinstdrivande).

Verksamheten utgår från Läroplanen med I Ur och Skurs pedagogik.