Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Friluftsliv

I det dagliga arbetet genomsyras I Ur och Skurs pedagogik av friluftsliv.

I Ur och Skur använder sig av Friluftsfrämjandets barnverksamheter och använder deras olika aktiviteter en dag i veckan. Under hösten och våren erbjuds Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle till förskolebarnen och Strövare och Frilufsare till skolbarnen. Vintertid används barnverksamheterna barnskridskor Skrinna och barnskidor Lagge på de platser där det är möjligt. Skogsmulles vänner, Laxe som bor vid vattnet, Nova som bor på planeten Tella och Fjällfina som har sin hemvist i fjällvärlden, används i olika sammanhang under året.

Arbetssättet är metodiskt uppbyggt och har en naturlig progression; friluftslivet, naturkunskapen och friluftstekniken ökas succesivt efter barnens natur-och friluftsvana.

Friluftsfrämjandets barnverksamhet ger barnen förutsättningar till rörelse, spänning och gemenskap genom friluftsliv. Barnen får möjligheten att uppleva, undersöka och utforska naturen. De ges förutsättningar att lära sig respektera allemansrätten och värna om miljön. Barnen och lärarna går på upptäcktsfärd, leker, ramsar och sjunger. De lär sig om djur och natur och att vara aktsamma om allt levande.