Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Medvetet ledarskap

Förutom adekvat utbildning ska samtliga lärare ha genomgått I Ur och Skurs och Friluftsfrämjandets ledarutbildningar. Ledarutbildningen vilar på ett medvetet ledarskap. Ledaren ska vara medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande.

Inom I Ur och Skur arbetar pedagogerna med ett medvetet ledarskap. Ett medvetet ledarskap innebär att vara medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande. Pedagogerna delar och synliggör upplevelserna och upptäckterna med eleverna och skapar genom sitt förhållningssätt en trygg och inkluderande miljö som är välkomnande och inspirerande för eleverna. Tillsammans med den aktiva pedagogen skapas goda relationer med eleverna vilket resulterar i att utveckla sina förmågor och lärprocess i ett meningsfullt sammanhang.

Pedagogen arbetar utifrån förhållningssättet VI KAN som betyder välkomnande, inspirerande, kompetent, aktiv och nyfiken. Kompetensutveckling sker kontinuerligt, både inom och utanför organisation. För att undervisa i skolan ska du som lärare utöver din lärarutbildning och lärarlegitimation även ha genomgått I Ur och Skurs ledarutbildningar där ett medvetet ledarskap står i fokus.