Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Verksamheten på Utsiktens skola

Vi arbetar ämnesintegrerat i projekt där mycket av det praktiska lärandet sker ute och det teoretiska inne. Flera tillfällen per termin samlas hela skolan för åldersintegrerat med ett tema.

Utsikten skola är en upplevelsebaserad skola från år F-6  

Vi har höga akademiska förväntningar, där varje elev får kunskap i form av teoretiska lektioner blandat med praktiska. Undervisningen utgår ifrån läroplanen och timplanen med utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande som ett komplement. Det finns ett brett vetenskapligt stöd för att, utomhuspedagogiken som Utsiktens skola arbetar med, bidrar till högre måluppfyllelse samt trygga, ansvarstagande och miljömedvetna elever.   

Upplevelsebaserat lärande kan i praktiken innebära exempelvis att vi åker på studiebesök, dramatiserar, skapar eller odlar. Rörelse integreras naturligt för att stimulera våra sinnen. 

Traditioner är en viktig del av skolans upplevelsebaserade lärande. Vi firar bland annat Mikaelsmäss, då vi skördar och lever som människor gjorde förr i tiden. Varje jämnt år har skolan en stor julmarknad och udda år bjuder de äldre eleverna på en julteater. Flera aktiviteter är åldersintegrerade där de äldre eleverna planerar, arrangerar och lär de yngre eleverna. 

Vi arbetar ämnesintegrerat i projekt där olika ämnen kopplas till varandra. Efter varje avslutat projekt bjuds elevernas nära och kära in till vernissager där eleverna själva får visa upp sitt arbete. Vi samarbetar mellan årskurserna och lärarna arbetar tätt för att ge en bred kunskap till eleverna. Samtliga elever erbjuds läxhjälp på fritidstid. 

Inom friluftsliv får eleverna i f-3 lära sig grunderna i täljning, eldkunskap, matlagningen på stormkök, cykling, paddling och klättring. Friluftslivet avslutas varje läsår med en hajk med övernattning. I årkurs 4-6 sker en progression inom friluftslivet där eleverna utvecklar sin teknik och lär sig ta större ansvar. I årskurs 6 avslutas läsåret med hajk som sträcker sig över flera dagar. 

År f-1 huserar i ängshuset, år 2-3 i skogshuset och år 4-6 i fjällhuset.  

Vi erbjuder fritids för f-3 och fritidsklubb för 4-6. Följ länken för att läsa mer. 

Besök våra andra verksamheter

Utsiktens förskola

Vill du veta mer om Utsiktens förskola?

Besök sidan

Utsiktens fritidsverksamhet

Vill du veta mer om Utsiktens fritidsverksamhet?

Besök sidan