Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I Ur och Skur Väderleken öppnades 1992. Förskolan är ett äldre stationshus med en varm och inbjudande atmosfär.

Vår förskola

Då vi är en mindre förskola har vi en avdelning med barn som vi regelbundet delar upp i mindre grupper. Vi arbetar efter Friluftsfrämjandets skogsskolor med Mulle, Knytte och Knopp. Barnen får lära om natur, miljö och hållbarhet och prova på olika friluftsaktiviteter. De får ett förhållningssätt till naturen och friluftsliv som de har nytta av hela livet.

Vår pedagogik

I Ur och Skurs pedagogik bygger på upplevelsebaserat lärande för en hållbar livsstil i praktiken. Pedagogiken utgår från en kärnprocess som innehåller utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande, natur- och miljökunskap, friluftsliv och ett medvetet ledarskap.

Ute och inne

Vår ute- och innemiljö inbjuder och inspirerar till lek och lärande där många olika lärmiljöer finns att välja mellan. Gården är stor och lummig med inbjudande rum för rörelse, utmaningar, kreativitet och kunskapsinhämtning. Odlingshörna, vindskydd med eldstad och stubbringar har en självklar plats på vår gård. Barnen sover utomhus året om.

Vårt närområde

I vårt närområde finns många olika fina naturupplevelser som vi tar oss till varje vecka. Vi åker regelbundet på utfärder för att upptäcka och uppleva andra miljöer så som sjö, hav och större skog.

Mat

Vår kock använder ekologiska och närodlade råvaror så långt det går och självklart det vi odlar på vår gård. Att laga god och näringsrik mat med ett hållbarhetstänk är naturligt för oss. Den lilla mat som eventuellt blir över gör vi näringsrik jord av till vår odling. Vi lagar och äter även mat utomhus som vi tillagar över öppen eld. En favorit bland barnen är att laga glödhoppor, mums!

Övriga bilder

Kontakta oss

I Ur och Skur Väderleken
Stationsvägen 13
233 76 Klågerup
Tel: 0720853426
Rektor: Camilla Wegbratt
E-post: camilla.wegbratt@iurochskur.se

Visste du att ...

Visste du att utomhuspedagogik inte innebär att endast förlägga undervisningen utomhus?

Mer om pedagogiken