Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Vår utbildning

Med utgångspunkt i Läroplanen för förskolan, tillsammans med I Ur och Skurs metoder och förhållningssätt erbjuds barnen ett upplevelsebaserat lärande för en hållbar livsstil i praktiken.

Pedagogiken utgår från en kärnprocess som innehåller utomhuspedagogik, upplevelsebaserat lärande, natur- och miljökunskap, friluftsliv och ett medvetet ledarskap. Förskolan genomsyras av Friluftsfrämjandets barnfriluftsskolor.

Med utgångspunkt i läroplanen, med fokus på varje barn, barngruppens gemensamma behov och intressen planerar pedagogerna utbildningen och undervisningen. Med stöd av målen i läroplanen ger pedagogerna barnen förutsättningar att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Miljöerna som erbjuds bjuder in till kreativitet, fantasi, motoriska utmaningar, lek och lärande. Ute- och innemiljön är genomtänkt och utvecklas hela tiden utifrån verksamhetens och barnens behov och intressen.

På förskolan får barnen röra på sig mycket, leken ges ett stort utrymme och barnen får långa lekpass, varvat med planerad undervisning. En positiv framtidstro ska prägla utbildningen!

Besök våra andra verksamheter

Utsiktens Skolverksamhet

Vill du veta mer om I Ur och Skur Utsiktens skolverksamhet?

Besök sidan

Utsiktens fritidsverksamhet

Vill du veta mer om Utsiktens fritidsverksamhet?

Besök sidan