Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

I Ur och Skur Boo-Mullarna ligger i en gammal mysig villa i två plan på en fin tomt i det natursköna Gustavsvik i Saltsjö-Boo, Nacka kommun.

Vår gård erbjuder lagom med utmaningar för lek, odling, skapande, lugna platser och lärande. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken och det finns sovaltaner så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek. Förskolan har hög förskollärartäthet och på förskolans tre avdelningar går ca 33 barn.

I Ur och Skur-pedagogiken utgår från att barnens behov av kunskap, rörelse och gemenskap mättas av naturen. Vår metodik innebär att barnen genom naturens egna resurser stöds i sin utveckling. De tränar balans och motorik genom att klättra på trädstammar och hoppa på stenar. Gemenskapen förstärks när de samlas för sagostund under granen eller delar matsäck. De övar sina sinnen genom att utforska och jämföra dofter, smaker och ljud i skogen, på ängen och vid vattnet. Dessa upplevelser ger barnen en känsla för naturen, som de bär med sig genom livet. Med plats för lek, drömmar och fantasi är vi ute i naturen varje dag.
För oss är naturen självklar! Att leka fram kunskap väcker lust och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna tre till sex år. Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen är grunden i I Ur och Skurs utomhuspedagogik. Hos oss får ditt barn röra på sig, lära sig om natur, allemansrätt och värna om miljön genom att källsortera, kompostera, odla och återanvända. Vi ger ditt barn en start på en livslång relation till naturen och en hälsosam livsstil. Vi kallar naturen för världens bästa klassrum – för ett framtida hållbart samhälle i praktiken.