Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Välkommen till Ryssbergens Förskola.

I Ur och Skur Ryssbergen ligger i natursköna naturreservatet Ryssbergen ca 7 km från
Nyköping centrum. Vår förskola är en certifierad I Ur och Skur förskola som bedrivs med I Ur
och Skurs metodik och pedagogik. Förskolan startades augusti 2020 och ägs av tre
pedagoger som arbetar i barngrupp. Vi är en liten fristående förskola med en avdelning, ca
18 barn från 1-6 år och med tre utbildade pedagoger. Förskolan är ett före detta lägerboende
som arrenderas av Friluftsfrämjandet alldeles intill Ryssbergens slalombacke. Vi lagar all
mat själva på plats.

Personal

Hilde Godtlibsen, fritidspedagog och I Ur och Skur pedagog
Lisa Bonder, fritidspedagog och I Ur och Skur pedagog
Emma Bonder, förskollärare, I Ur och Skur pedagog och rektor.
Veronica Ståhl, vikarie.

Trygghet och kvalitet i ett litet sammanhang

Vårt fokus är att skapa trygghet och kvalitet i barnens utbildning och vi vill därför jobba i en mindre barngrupp med få pedagoger för att skapa trygghet och främja tillitsfulla relationer till barn och vårdnadshavare. Det viktigaste för oss är att skapa en förskola med hög kvalitet där varje individ får de bästa förutsättningarna för sin utveckling. Vi tycker att det är väldigt utvecklande för barnen att vara en åldersblandad grupp. Vi upplever att barnens empati, självständighet och tillit till sin egen förmåga utvecklas och vi ser mindre konkurrens i barngruppen. Vi arbetar mycket med barnens självständighet och inflytande bland annat genom att tecken som stöd och bildstöd är en naturlig del av utbildningen, det stärker språkutvecklingen och alla barns rätt att uttrycka sig.

I Ur och Skur

För oss är naturen självklar!
Vårt mål är att barnen ska få positiva naturupplevelser och färdigheter som de har nytta av hela livet. Att leka fram kunskap väcker lust och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna tre till sex år. Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen och hela kroppen är grunden i Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik. Hos oss får ditt barn röra på sig, lära sig om naturen, utbildas i allemansrätten och Hitta Vilse. Vi lär oss friluftstekniker som att tälja, såga, spika och göra upp eld.Vi har en grillplats på gården där barnen kan vara med och laga mat utomhus samt se hela processen från jord till bord när vi odlar i barnens trädgårdsland. Vi ger ditt barn en start på en livslång relation till naturen och en hälsosam livsstil. Något som följer barnen vidare i livet.

Barnen får en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Med hjälp av Skogsmulle och hans vänner får barnen möta naturen på ett spännande och lustfyllt sätt. Vårt tankesätt är att allt man kan göra inomhus kan man också göra utomhus. Gränserna mellan ute och inne suddas ut och vi använder naturen som världens bästa lärmiljö. Leken är en stor och viktig del för barnens lärande och får ta stor plats  utbildningen. Verksamheten bedrivs inne och ute i växelverkan beroende på väder, årstid, aktivitet och barngrupp. Barnen sover utomhus året om på vår altan med tak och vindskydd i sovlådor med fårfäll och ullfilt.

Förskoleverksamhet utomhus ger färre infektioner, bättre motorik, ökad koncentrationsförmåga, mindre stress, en acceptabel ljudvolym och skapar en trygghet i att vistas i naturen. Studier har visat samband mellan mycket utevistelse och bättre hälsa hos förskolebarn. Ytterligare en bonuseffekt är friskare pedagoger, vilket innebär färre vikarier, tryggare barn och bättre kontinuitet i verksamheten.

Besök gärna vår facebooksida I Ur och Skur Ryssbergen!
Har du frågor eller vill ställa ditt barn i kö?
Mejla: ryssbergensforskola@gmail.com
Adress: Ryssbergens friluftsgård, 611 92 Nyköping.

ryssbergen5.jpg

ryssbergen6.jpg

ryssbergen7.jpg

ryssbergen8.jpg

ryssbergen9.jpg

ryssbergen10.jpg

ryssbergen11.jpg

ryssbergen12.jpg

ryssbergen13.jpg

ryssbergen14.jpg

ryssbergen15.jpg

ryssbergen16.jpg

ryssbergen17.jpg

ryssbergen18.jpg

ryssbergen19.jpg

ryssbergen20.jpg

ryssbergen21.jpg

ryssbergen22.jpg

ryssbergen23.jpg

Kontakt

Adress:
Ryssbergens Friluftsgård
61192 Nyköping

Rektor: Emma Bonder

E-post: ryssbergensforskola@gmail.com

Tel: 070-7928820