Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Vi söker 1 st förskollärare till vår I Ur och Skur förskola i Viby

Är du en förskollärare som brinner för friluftsliv, utomhuspedagogik och arbete med hållbar utveckling som vill praktisera detta inom ditt läraruppdrag? Sök då till oss!

Tjänstgöringsgrad: 100%

Tillsvidareanställning

Tillträde: februari 2024, eller efter överenskommelse

Kvalifikationer: Förskollärarexamen

Är du en förskollärare som brinner för friluftsliv, utomhuspedagogik och arbete med hållbar utveckling som vill praktisera detta inom ditt läraruppdrag? Sök då till oss!

Som förskollärare hos oss omsätter förskolans läroplan i ditt dagliga arbete och bedriver undervisning och utbildning utifrån det. Du samarbetar med hela arbetslaget och ser alla roller som viktiga. Som förskollärare förväntas du stå upp för professionen, leda arbetslaget och ansvara för att aktivt planera, genomföra, utvärdera, analysera, följa upp och dokumentera lärprocesser med syfte att utveckla verksamheten.

Du förstår vikten av att omsorg, utveckling och lärande ska samspela och utgår alltid med barnens bästa för ögonen. Du förstår vikten av relationsskapande och vet att det är en framgångsfaktor för hög kvalitet.

Du tillsammans med arbetslaget ser enskilda barnets såväl som gruppens behov i en växelverkan med avsikt att skapa tillgängliga lärmiljöer där varje barn kan växa och utvecklas utifrån individuella förutsättningar.

Om oss

Vår förskola består av en avdelning med barn i blandade åldrar som har drivits sedan februari 2022.

Vi strävar efter ett nära och förtroendefullt samarbete med alla familjer.

Vår förskola ligger vackert belägen på landsbygden i Viby med närhet till både Vibysjön, ek-ängar och andra naturområden. Förskolans inomhuslokaler är stora och luftiga och ligger i Viby församlingshem och vi har en stor gård med både skog, ett uterum och öppna ytor. Vi har en egen kock som lagar all mat från grunden, vi odlar, komposterar, återbrukar och återvinner.

Hos oss är barnen huvudpersoner och vi vill att de ska få tillbringa sina dagar i en stressfri och trygg miljö där de möter vuxna som de känner och som kan tolka, vägleda, utmana och förstå dem. Vi arbetar för att ge barnen härliga upplevelser i naturen så att de kan lära sig att ta hand om den och allt levande. I vår undervisning planerar vi för att barnen ska aktivera flera sinnen.

Viby församling, Svenska kyrkan är förskolans huvudman. Förskolan har ingen konfessionell inriktning. På vår förskola är beslutsvägarna korta och förskolans personal arbetar tätt intill rektor. Vi är nytänkande och har högt i tak.

Det är meriterande om du har utbildning inom Friluftsfrämjandet/I Ur och Skur samt kunskaper om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss får du:

I Ur och Skurs grundutbildning samt vidare utbildning inom I Ur och Skur, utearbetskläder och skor, friskvårdsbidrag samt fria pedagogiska måltider.

Vi har kollektivavtal; Svenska kyrkans avtal 23

Facklig kontakt: Sveriges Lärare

Välkommen med din ansökan till rektor frida.carlsson2@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag: 7 januari 2024, ansökningarna hanteras löpande.