Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Utrustning

När vi är utomhus i alla element är inte bara kläderna viktiga. Det är minst lika viktigt är att vi har rätt utrustning. Här kan du läsa om vår syn på rätt utrustning för alla väder.

Ryggsäck: Att tänka på vid inköp av ryggsäck är att ryggsäcken har breda axelband och ett bröstspänne som hjälper ryggsäcken att hålla sig på plats. Det är att föredra om ryggsäcken är lagom stor.

Termos: Det är önskvärt att termosen är lagom stor och att den har en tryckknapp för att öppna när man ska hälla upp drycken. Detta underlättar hanteringen särskilt för det yngre barnet.

Smörgåsburk: En lagom stor burk som barnet själv lätt kan öppna är att föredra.

Ryggsäck, termos och smörgåsburk är bra presenttips.

Hjälm: Det finns både lekhjälmar och hjälmar avsedda för skridskoåkning. Kolla med försäljaren så att du köper en hjälm för rätt syftet. Hjälm med galler är att föredra vid skridskoåkning så skyddas barnens ansikte vid lek och spel med boll och puck. En tunnare mössa är att föredra under hjälmen.

Skridskor: Stadiga nyslipade skridskor ger barnet förutsättningar att lära sig att åka skridskor. Vid inköp av nya skridskor kolla med försäljaren om skridskorna är slipade. Ofta är de tyvärr ej slipade utan behöver slipas. Många sportaffärer kan utföra slipning. Skridskor med knytning är att föredra för att de ska sitta stadigt på foten. Skridskor avsedda för hockey har bättre åkyta än dem med spännen. Vid skridskoåkning ska barnet ha på sig vantar/handskar som skydd för händerna. Tänk på att även skydda halsen vid lek på skridskor.

Skidor: Skidor med skidpjäxa är att föredra vid skidåkning. Vallningsfiraskidor är att föredra alternativ att fästa en särskild tejp med valla under skidorna. Det är inte kul att ha bakhalt! Det är lättare att åka på korta skidor än på långa skidor. Barnet kan ha sina skidor i flera år och att endast pjäxorna byts ut.

Stavarna: Stavarna ska en handrem i material som ej fryser och blir stenhårt. Stavarna ska ha trugor för att ej sjunka ner i snön.