Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Om oss

Myrstacken ligger i en sekelskiftesvilla i Sanatorieskogen, i Ulricehamn, med närhet till vacker och varierande natur. Här tränas och utvecklas motorik och kunskaper, vi lär oss om natur och djur samtidigt som vi njuter och har roligt tillsammans.

På förskolan får barnen prova på olika friluftsaktiviteter och grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Barnen får dessutom lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Stark samverkan med föräldrar

Förskolan har cirka 40 barn i åldern 1–6 år. En viktig del är att ha ett gott samarbete med våra barns föräldrar, för att få god kvalitet på verksamheten. 

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Förskolan är tänkt att skapa en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken och det finns vindskyddade sovplatser, så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och vår egen kock lagar mat med fokus på kvalitet, närodlat och ekologiskt. Tomten erbjuder lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer.

Visste du att...

Visste du att utomhuspedagogik inte innebär att endast förlägga undervisningen utomhus? Mer om pedagogiken