Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?

Rörelse och avkoppling i balans - Vårt ledarskap är nära och tillsammans med barnen

Vårt samhälle karaktäriseras av ständig rörelse, högt tempo och ett ständigt flöde av information. Dessa förändringar påverkar också våra barn, och det är därför viktigt att skapa en balans mellan aktivitet och avkoppling. På I Ur och Skur har vi tagit detta till hjärtat genom vår pedagogik, och vi strävar efter att skapa en balanserad miljö där barn kan vara i rörelse, utforska och samtidigt hitta lugn och ro.

Vi ser rörelse som en naturlig del av lärandet och inte bara som en paus mellan lektionerna i undervisningen. Genom att integrera rörelse i det dagliga lärandet, uppmuntrar vi barnens naturliga nyfikenhet och vilja att upptäcka världen omkring dem. Vi tror på äventyrligt friluftsliv, där barnen får utlopp för sin energi, kreativitet och lust att utforska.

Samtidigt är det viktigt att barn lär sig att hitta ro och avkoppling i vardagen. Vi integrerar därför medveten avslappning i vår dagliga rutin. Det kan handla om lugna stunder i skogen, avkopplande berättelser eller att bara ligga på en filt och titta på molnen som glider förbi på himlen.

FF-pedagogik1.jpg

En viktig del av vår pedagogik handlar också om med medvetna ledare. Vi tror på att vara nära och tillsammans med barnen. Vi är inte bara lärare, vi är också medresenärer och upptäcker världen tillsammans med barnen. Vi lär oss från varandra och vi lär oss tillsammans. Vårt ledarskap handlar om att vara en guida och stödja, att uppmuntra och inspirera, men också att skapa miljöer där barnen känner sig trygga och självständiga.

Vi tror på gediget väl utbildade lärare som har förmåga att närma sig barnen där de är, med respekt och förståelse för varje individs unika behov och förutsättningar. Det är detta vi menar när vi talar om ledarskap som är "nära och tillsammans med barnen".

friluftsframjandet_urochskur_151022_0212_argb_lr_880x440.jpg