- Meny: I Ur och Skur Förskola & Skola I Ur och Skur Förskola & Skola

- Meny: I Ur och Skur Förskola & Skola I Ur och Skur Förskola & Skola
Så fungerar det att vara vårdnadshavare på I Ur och Skur
I Ur och Skur erbjuder ett upplevelsebaserat lärande där barnen får upptäcka naturen och utveckla kunskaper inom friluftsliv. Samtidigt får de en trygg och stimulerande utbildning som lägger grunden för en hållbar livsstil.
Hur vi arbetar
Vi kombinerar undervisning både inomhus och utomhus. Barnen lär sig genom att varva teori med praktiska moment där upplevelser och reflektion spelar en central roll. För att skapa meningsfullt lärande väljer vi noggrant var undervisningen ska ske. Därför växlar vi mellan inomhusmiljön, skolgården och närliggande naturområden. Genom att använda kroppen och flera sinnen får barnen möjlighet att själva utforska och förstå världen omkring sig.
Barnen får även utveckla sina färdigheter inom friluftsliv genom en naturlig progression från förskolan upp till 15 års ålder. De lär sig bland annat att vistas tryggt i naturen, använda stormkök och bygga vindskydd. Studier visar att barn som får en grundläggande förståelse för friluftsliv har större chans att fortsätta vara aktiva även efter 14 års ålder.
Samverkan med vårdnadshavare
För att ge barnet de bästa förutsättningarna är samarbetet mellan vårdnadshavare och pedagoger viktigt. Redan innan barnet börjar hos oss får familjen information om vår pedagogik och arbetssätt. Under hela barnets tid hos oss har vi en kontinuerlig dialog kring barnets trivsel, utveckling och lärande.
Ett gott samarbete ger trygghet för både barnet och vårdnadshavaren. Tillsammans lägger vi grunden för barnets livslånga lärande. Samverkan sker på olika sätt beroende på verksamhetens utformning.
Introduktion till förskolan
Den första tiden kallas introduktion. Under denna period får barnet, tillsammans med en vårdnadshavare, lära känna sina kamrater, pedagogerna och miljön genom olika aktiviteter. Introduktionen sker både inomhus och utomhus så att barnet blir trygg i båda miljöerna.
Vi ser också introduktionen som en viktig tid för vårdnadshavarna att få en djupare förståelse för vår pedagogik. Under denna period byggs relationer och trygghet upp. En av pedagogerna har huvudansvaret för introduktionen och hjälper barnet att knyta an till både vuxna och andra barn i gruppen. En öppen dialog är viktig, och barnet står alltid i centrum.
Maten
Vi serverar näringsrik och vällagad mat. På de flesta av våra förskolor finns utbildade kockar som lagar maten på plats. Dessutom får vi mjölkstöd från Europeiska Unionen.